Life Academy header-logo

Individuele coaching

Gaan staan voor wie je bent.

"Vroeger dacht ik dat mijn beperkingen mijn grenzen waren..."

Het onderwijs is complex en de werkdruk hoog. Er wordt zowel door de school als door de ouders veel van je verwacht. Kinderen van deze tijd hebben een grote gevoeligheid en intuïtie en stellen daardoor hoge eisen aan jou als leerkracht. Naast deskundigheid op je vakgebied en een groot inlevingsvermogen verwachten ze van je dat je oprecht en invoelend bent en oog hebt voor hun eigenheid. Je moet jezelf laten zien en horen en je flexibel opstellen ten opzichte van leerlingen door de grote verschillen in de klas. Vaardigheden die wel van je verwacht worden maar waar je meestal niet in opgeleid bent. Het is een hele klus om binnen deze hectiek goed te presteren en bovendien jezelf te blijven.

Coaching is een vorm van ondersteuning waarbij jij deze keer centraal staat met als doel jouw eigenheid en talent optimaal aan te wenden in je beroep.

Mogelijke doelstellingen van een coachingstraject: Wat mag je van mij als coach verwachten?
Als coach en lerarenopleider gebruik ik mijn ervaring en wijsheid om via het gesprek met je mee te kijken, te denken en mee te voelen. Ik spreek je aan op je ´eigen-wijsheid´ waarbij ik uitga van je zelfsturend vermogen en je eigen verantwoordelijkheid.

Jij hebt de hulpvraag. En ik sta langs de kant, ik bevraag je en stimuleer je waar nodig. Zo werk je aan opdrachten die je in de periode tussen de gesprekken uitvoert. Samen kijken we terug en trekken we conclusies om van daaruit verder te werken op de weg naar je doel. Zo word je meer bewust waarom je handelt zoals je dat doet. Hoe bewuster je wordt hoe meer keuze om effectief te zijn.

Hoe gaan we te werk?
In een kennismakingsgesprek onderzoeken we waaraan je wilt werken. We bepalen samen het doel en bespreken wanneer voor u het traject geslaagd is. Vervolgens doe ik je aan de hand van het bepaalde doel een voorstel voor een aantal gesprekken. Over het algemeen varieert dit tussen 5 à 7 gesprekken. Je bepaalt zelf in de gesprekken waarover je het wilt hebben. We komen terug op de afspraken die gemaakt zijn.

Indien je interesse hebt in een coachingstraject kan het zijn dat de school dit vergoedt. Uiteraard is het ook mogelijk dat je los van de school coaching aanvraagt. In overleg maken we afspraken over de totale kosten van het traject.