Life Academy header-logo

Mindfulness als een mentale opfrisser

‘Met meer zelfbegrip haal je het beste uit jezelf’.

Leraar ben je met volle aandacht. Je bent betrokken en serieus met je werk bezig. Je zet je voor de volle honderd procent in. De hectiek van de dag sleurt je regelmatig mee. Rennend van werkafspraken als boodschappenlijsten. Herken je het gevoel dat dan het genieten van het moment vervaagt? Wanneer je de schooldeur achter je sluit gaat het schoolleven in je hoofd gewoon door. Herkenbaar?

Zie Mindfulness als een basiswoord voor wie beter wil omgaan met de onvermijdelijke stress van je privé en werkleven. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen, leer je met milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Mindfulness geeft je de vrijheid goed om te gaan met de onrust, zonder jezelf erin te verliezen. Je zoekt in feite naar de oorzaak-gevolg relatie van problemen en situaties om er van te leren en zonder de schuldige te veroordelen. Zo stel je jezelf in staat om de schooldeur echt achter je te sluiten.

Life Academy biedt de mogelijkheid om op een ervaringsgerichte wijze kennis te maken met deze vorm van meditatie. Het gaat daarbij echt om de ervaring. Naar de kracht van Mindfulness wordt momenteel veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan, onder andere door de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Life Academy biedt een acht-weken-programma voor een groep van minimaal vijf personen. Het programma bestaat uit bijeenkomsten van vijf kwartier. Deelnemers commiteren zich tevens aan een dagelijkse oefening thuis. Beschouw deelname als het experiment met jezelf. Schort in deze periode je oordeel nog even op. Na afloop ga je na wat je geleerd hebt en kies je zelf hoe je ermee verder wilt gaan.

Michèl de Vries zal het programma samen met gast trainers begeleiden.